Maak van uw tuin een eigen huis!
  • Alles over Tuinen
    Tuinaanleg en onderhoud
  • Interessante bedrijven
    Actief in de tuinsector
  • Tuinartikelen en toebehoren
    tuinstoelen, tafels, grasmaaiers ...

LED-verlichting is de afgelopen tien jaar snel populair geworden als verlichtingskeuze, maar het heeft nog een lange weg te gaan voordat het de norm wordt. Het werd geprezen als een visionaire uitvinding toen het voor het eerst op de markt werd geïntroduceerd, maar met de tijd en de vraag van het publiek is de industrie uitgebreid en omvat nu lampen met een hoger wattage. Er zijn een aantal factoren waarmee u rekening moet houden bij het aanschaffen van LED-verlichting. U moet weten waarom u uw oude verlichtingsapparatuur vervangt door nieuwe, welk wattage u nodig heeft, welk type lamp u wilt en welk armatuursysteem u het leukst vindt. Zodra u antwoord op deze vragen heeft, kunt u uw zoektocht naar de perfecte LED-lamp voor uw huis of kantoor beginnen.

LED verlichting kopen

LED-verlichting is het meest geschikt voor een laag energieverbruik, omdat de lichtopbrengst zeer efficiënt is en niet veel stroom verbruikt. Een gemiddelde led-lamp of gloeilamp kan nu iets meer dan vijf procent van het elektriciteitsverbruik van een gloeilamp produceren. Een ledlamp is ook veel energiezuiniger dan standaard fluorescentielampen en compacte fluorescentielampen, waardoor de vervangingskosten in de loop der jaren lager zullen uitvallen.

LED-lampen hebben een lange levensduur en gaan over het algemeen langer mee dan de meeste soorten verlichtingsarmaturen, waardoor ze een goede investering zijn voor langdurig gebruik. Er is echter nog steeds een eindige hoeveelheid energie beschikbaar waaruit we kunnen putten, dus het is goed om ervoor te zorgen dat we onze voorraad blijven aanvullen. Daarom is LED-verlichting zo’n geweldig alternatief voor gloei- en compacte fluorescentieverlichting. Bovendien zijn LED-lampen zeer geschikt voor warmtebeheer, omdat ze helemaal geen warmte produceren en een evenwichtige temperatuur behouden gedurende de levensduur van de lamp.

De eerste vraag die u zou kunnen hebben over het gebruik van LED-verlichting in uw huis of kantoor, is hoeveel licht het produceert? Het antwoord op die vraag is dat het in vergelijking met andere soorten verlichting meer dan vijfennegentig procent meer licht per watt uitstraalt. Bovendien is de energie-efficiëntie van het licht dat door LED’s wordt geproduceerd veel hoger dan die van elke andere lamp of gloeilamp die momenteel op de markt is. Door de extreem hoge lichtopbrengst en het lage energieverbruik zijn LED-lampen vaak terug te vinden in zakelijke vestigingen zoals boekhandels en kledingboetieks. Ze zijn ook uitstekende keuzes voor vakantieverlichting in een aantal gebieden over de hele wereld. LED-lampen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en in verschillende vormen en maten, waardoor mensen gemakkelijk het perfecte type LED-lamp kunnen vinden voor hun behoeften.

LED’s zijn er ook in verschillende vormen en maten.

Een van de grootste voordelen van het gebruik van LED’s voor straatverlichting of buitenverlichting is dat ze in bijna elke vorm kunnen worden ontworpen en geïnstalleerd. De veelzijdigheid en grootte-opties worden alleen beperkt door de verbeelding. Een veel voorkomende vorm voor LED’s is de zeshoek, die zeer op maat gemaakte, artistieke ontwerpen mogelijk maakt. Veel mensen geven graag wat extra karakter aan hun buitenverlichting door verschillende kleuren, vormen of maten LED’s te gebruiken, en de kleurtemperatuur van elke individuele LED wordt vaak aangepast om dit effect te bereiken.

Een van de nadelen van LED-verlichting is dat ze, in tegenstelling tot gloeilampen of fluorescentielampen, geen licht met de hoogste intensiteit kan produceren. Dit betekent dat Led spotjes  geplaatst moeten worden in ruimtes waar direct licht van een straatlantaarn of een brandkraan niet kan worden toegepast. Afhankelijk van het type LED-lamp dat wordt gebruikt, hoeft dit niet te betekenen dat u ze midden op een stoep of in de buurt van een parkeerplaats moet plaatsen. Er zijn ook situaties waarin LED-verlichting niet praktisch is. Het is bijvoorbeeld meestal niet geschikt voor buitentoepassingen op plaatsen waar al veel verkeer is of waar het gebouw ruwe materialen heeft die schade aan een LED-lamp kunnen veroorzaken. Om deze redenen is het belangrijk dat LED-verlichtingseenheden worden geplaatst op plaatsen waar ze het meest bruikbaar zijn, zoals bij straatnaamborden of op het trottoir.